تنوع و اعتدال به عنوان عوامل کلیدی یک رژیم غذایی سالم می باشند. تهیه غدای سالم و خوشمزه با آگاهی نسبت به خواص مواد غذایی مختلف بسیارآسان میباشد.اعتدال در مصرف زیاد چربیها ، نمک و کالری در سلامتی انسانها نقش بسزایی ایفا می کند.در این میان جایگزین نمودن غذاهایی با چربی کمتر به خصوص به عنوان پروتئین به سلامتی و کاهش خطرات ناشی از بیماریهای مرتبط کمک می کند.
گوشت بوقلمون و انواع متنوع فراورده های آن را میتوان با خیالی راحت در هر زمان به عنوان غذایی سالم ودر عین حال خوشمزه و آسان در طبخ استفاده نمود.
همچنین از گوشت بوقلمون می توان به عنوان جایگزینی سالم و مقوی برای گوشت قرمز استفاده نمود، زیرا بوقلمون خود را با تمامی روشهای پخت وفق می دهد.
گوشت بوقلمون دارای چربی کم ، کلسترول پایین و پروتئین بالامی باشد و استفاده از آن توسط متخصصین تغذیه توصیه گردیده.
استفاده از گوشت بوقلمون دراروپا بیش از 500 سال و در ایران تقریباً 400 سال قدمت داشته و مصرف آن در 30 سال اخیر به 2 برابر افزایش یافته است.
گوشت بوقلمون حاوی هر دو نوع گوشت سفید ( سینه ) و قرمز ( ران ) می باشد.
افزایش حجم توده گوشت قسمتهای سینه و ران نسبت به حجم استخوان و در نتیجه ضایعات کمتر نسبت به گوشتهای مشابه ویژگی برجسته بوقلمونهای اصلاح شده می باشد. همچنین به دلیل وجود گوشت سفید ( 65%) و گوشت قرمز ( 35%) در یک لاشه می توان از گوشت سینه در اتواع غذاها و یا بصورت کباب استفاده نمود.درحالیکه گوشت قرمز قسمت ران را می توان به سهولت جایگزین گوشت قرمز در سوپ ، خورش و دیگر غذاها نمود.
ارزش غذایی گوشت بوقلمون و مقایسه آن با سایر محصولات:
|
کالری |
کل چربی (gr) |
چربی اشباع( gr) |
کلسترول(mg) |
سدیم (mg) |
پروتئین ( gr) |
سینه بوقلمون |
120 |
1 |
0 |
55 |
45 |
26 |
سینه مرغ |
120 |
1/5 |
0/5 |
70 |
65 |
24 |
استیک گوشت |
180 |
8 |
3 |
65 |
60 |
24 |
ماهیچه گوسفند |
160 |
8 |
2 |
90 |
70 |
26 |
* جدول فوق براساس 75 گرم گوشت پخته شده ، بدون چربی مشهود تهیه گردیده.